Mario Johanson
Chef de Cuisine
Mario Johanson on kokk aastast 2008. Esimesed 4 aastat töötas ta Pärnus ja Tartus tegutseb mees aastast 2012.
Polpo restoranis alustas Mario tööd alates restorani avamisest. Noore ja ambitsioonika kokana püüdis ta tähelepanu juba esimesest päevast ja ei läinud kaua, kui tema positsioon köögis tõusis sous-chef’ni. Viimase aasta ammutas ta inspiratsiooni Pärnumaal. Ära käis ta aga ainult selleks, et tagasi tulles olla valmis ja küps Polpo peakoka ametiks.
Polpo peakokana asus Mario ametisse 2016 aasta talvel. Meeskond ja restoran olid talle tuttavad, kuid ideed uued ja eesmärgid kõrged. Pidades lugu kohalikust toorainest nagu meil alati kombeks olnud ja unustamata Polpo sümboolset sünnikohta Itaaliat, võttis mees uue kulinaarse suuna lõunast Põhjamaade poole.
Kohalikud tõed ja Skandinaavia inspiratsioon ongi need, mis tema käekirja Polpo peakokana kõige paremini iseloomustavad. Lisaks jagab Mario Polpoga ühist tõekspidamist selleski, et lihtsuses peitub võlu.